Värmekonvertering från elvärme

Konvertering byte till vattenburen värme
Konvertering byte till vattenburen värme
De flesta energibesparande värmesystem kräver att bostaden har vattenburenvärme, vilket är en förutsättning för både Bergvärme, luft-vattenpump och solvärme. En värmepanna installeras oftast i (tvättstuga eller våtutrymme). Har man radiatorer sedan tidigare byts dessa ut mot vattenburna och rör dras mellan den nya pannan och radiatorerna. Man kan även passa på att installera vattenburna värmegolv som ger en extra lyx då man slipper både radiatorer och kalla golv.

Välja nytt värmesystem
Vi hjälper er att rkna ut vilket värmesystem som är mest fördelaktigt och effektivast för just er bostad. Lite beroende på bostadens yta, förbrukning o.s.v. Många väljer bergvärme i dagsläget men även luft-vattenvärmepump har blivit ett populärt alternativ för småhusägare. Läs mer om de olika värmesystemen vi kan hjälpa till med under värmesystem.

Välja värmepump
Sedan är det dags att välja värmepump.
Det är olika typer av pumpar beroende av vilket värmesystem man väljer, så först och främst gäller det att få en pump som gäller för rätt uppvärmning.
Finns det gott om utrymme? har man ont om utrymma vill man säkert ha en värmepump med integrerad varmvattensberedare, medan ett större hushåll kanske behöver en större varmvattenberedare och väljer på så sätt en separat pump. Har man en gammal varmvattenberedare kanske man passar på att byta ut den samtidigt. Läs mer om de olika värmepumpar vi kan hjälpa till med under värmepumpar.

Radiatorer & Värmegolv.
Antalet av vattenburna radiatorer,dimensioner på dessa samt vilken effekt de skall ha, är beroende av husets totala värmebehov. En generell regel är att en radiator placeras under varje fönster för att undvika kalldrag, imma och för att få en jämn innetemperatur.
När man installalerar golvvärme, kopplas golvvärmerören till en s.k. shunt. Shunten blandar det varma vattnet från värmekällan med det vatten som cirkulerar i golvvärmesystemet så man får rätt temperatur. Läs mer om våra övriga rörarbeten.